Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2014 00:57 - Готови ли сте за лятото?
Автор: trans4mer Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1292 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 31.05.2014 01:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

   Хей,
   Мина известно време откакто не съм писала, но сега ще компенсирам =)
   Хващаме последния влак за стягане на тялото преди да отидем на море. Макар и храната да е 75% от работата по отслабването, тренировките са неразделна част от него. За времето, което ни остава преди лятната ни ваканция няма да успеем да станем модели, ако има какво да сваляме, но определено ще тонизираме фигурата си и ще подсилiм самочувствието си. Самият факт, че се грижиш за тялото си и че полагаш усилия, за да подобриш външния си вид, ти дава увереност и спокойствие, разхождайки се по бански. Защото ние всички не можем да сме еднакви, всеки трябва да постигне своята оптимална фигура. Не можем и да сме топ модели и перфектни като от списание, но можем да правим правилните неща, за да бъдем най-доброто, коеото можем да бъдем. И това ще ни осигури самочувсвтието, което ще пропъди всяко притеснение, прокрадващо се докато сме на плажа. Човек е обичан и харесван, когато сам се обича и харесва, дори и да не е съвършен.
    Ще започнем с кратки и ударни програми, които дават високи резултати. Като цяло идеята на здравословното хранене и редовните тренировки е да станат начина ни на живот, а не за определен период от време да стиснем зъби, както е при диетите и след това да продължим по старому. Но т.к. ако 20, 30, 50 години си живял така и си разсъждавал така, впрягайики цялата си воля за кратъко, то трябва да има известен период на преход преди напълно да усвоиш идеята. Затова ще поставяме близки във времето цели, като след всяка цел ще се опитваме да удължим още малко периода. Така стартираме с 5 дневна програма и макар да е тежко ще бъде за цялото тяло, т.к. нямаме никакво време за гуебене =).
Упражненията са написани на английски и са само написани, затова ще се опитам всеки ден  да обяснявам кое упражнение как се прави и къде може да го гледате.
   От всяка качена снимка, която е за определена група мускули, изпълнявате съответния ден в един и същи ден.

                image   image

image

image
 
 
   Първият ден трябва да изпълняваме ден 1 от всяка снимка, за да натоварим почти всички групи мускули. Аз ще тренирам сутрин и вечер. Сутрин ще правя упражненията от 4рите снимки по-горе, а вечер от тази:

image

   Освен това започвам деня с кардио 15-30 минути и след това целенасочените упражнения.
Като начало ще ви помоля просто да се концентрирате и да си мислите как това ще продължи само 5 дни, за да не се демотивирате от самото начало. Нека да издържим тези 5 дни, за да си докажем, че можем и да се калим за по-сериозни и дългосрочни цели. 5 се брои на едната ви ръка, минете ли третия ден, сте минали по-голямата част от предизвикателството. Само 5 смешни дни, които ще се търкулнат неусетно. Може би съзнанието ви ще измисли куп оправдания защо да не завършите програмата, защо не можете да направите нещо и т.н. Ще ви казва че нямата време, че ви боли, че е много сложно, че няма къде, нямата място, имате по-важни неща за вършене, ще започнете от утре и още много други. И ако се подведете по това, наистина няма да успеете. Просто игнорирайте този дяволски глас в главата си и мислете за тренировката си като лично време за себе си, нещо с което да се поглезите и да дадете едно прекрасно начало на деня си. И това ще е така, т.к. тренировката ще раздвижи кръвта ви и ще ви направи по-енергични и концентрирани през деня.
   И не забравяйте, това че спортуваме не означава, че можем да си похапнем нещо по-така за награда, защото ще го изгорим по-късно. Точно обратното, когато тренираме най-важно е храненето. И е много по-лесно да се предпазим от натрупването на мазнини от колкото да влагаме усилия в изгарянето им.
   Започваме от утре 31.5.2014 и ще споделям с вас менюто и целите си. =)
   Аз съм готова! А ВИЕ?





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: trans4mer
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 44681
Постинги: 12
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031