Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2014 00:34 - Отслабване?Стартирай сега!
Автор: trans4mer Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2010 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 30.05.2014 23:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

"Остлабване" - това е думата с която мога да привлека внимането ви за да разкрия какво представлява то и как да го постигнем ефективно. Ние хората обикновено си представяме отслабването като нещо неприятно, мъчително, ужасно, сещаме се за ограничения, лишения и задължения.
Всъщност, ако водиш един начин на живот лишен от всякакви правила за хранене и движение на тялото, отслабването наистина би било кошмар. Както когато, ако си караш по пътя и някой ти отнеме предимството, в най-лошия случай ще предизвика катастрофа. Човешкото тяло е подчинено на всеобщите билогични и химични закони и процеси, които ако не спазваш ще получиш нежелани или фатални резултати. Затова процеса на отслабване не е само диета, а начин на живот.
Винаги ми  ебило много забавно как хората обичаме да си похапваме заради мимолетното удоволствието, което ни носи хранта, а след това пропиляваме дните си в отчаяние и недутовлетворение от фигурата си. В днешно време хората до такава степен ценим моменталното задоволяване на желанията ни, че сме забравили защо живеем. Е, НЕ Е само за да се храним!
Не няма да пиша все още за въглехидрати, мазнини, протеини, калории, мории, -драти и -ини. Само ще кажа, че при отслабването 75% от работата ни по оформянето на тялото са в кухнята, затова най-важен е начина ни хранене. Но живейки в толкова променен и различен от естествената ни природа свят, ще трябва да обърнем сериозни внимание на хранителните ни навици, които живота ни е създал.
image

За да започнем да променяме себе си  и да направим следващата крачка, първо трябва да оценим сегашното си състояние и активност. Да видим какво правим сега, къде са грешките ни, какво ги провокира, а след това да ги анализираме и да планираме промяната, която да доведе до постигането на целите ни.
Запомнете!: Сравняваме "себи си от днес" със "себе си отвчера", за да може напредъкът ни да бъде движещата сила за постигането на желаните резултати. Няма знчание дали тежим 40, 50 или 60 ...кг, защото всеки ще се стреми към собствената си "перфектност", съобразявайки се с личните си характеристики и особености. Спазвайки едни и същи правила, няма да станем еднакви, но ще се приближаваме еднакво към желаното Аз.

image

За да анализираме храненето си, само 3 са въпросите, на които да дадем отговор:
КАКВО
КОЛКО
КОГА

Не забравяйте, че честността е неотлъчен спътник в процеса на оценяването ни. Хората обичаме да се самозалъгваме дори за дребни неща, като диета например. Самозаблуждаваме се ако кривнем леко, че не е толккова страшно и няма да се отрази значително, без да си даваме сметка , че с времето грешките се натрупват и в крайна сметка не се постига резултат. Ако дори и за секунда помислите да се мамите или имате такова намерение от самото начало, по-добре въобще не започвайите, само ще си изгубите времето!
Ако вече сте си дали обещание за честност и сте готови да започнете, направете списък на всичко, което сте хапнали за последните 2 дни в най-малки подробности ( количество, време, защо). Ако не помните менюто си, направете си дневник за 2 дни, но не се изкушавайте да си спестявате храна, само защото я записвате. Единствените грешни отговори на 3те въпроса са тези, които са лъжа.
image


"Едно малко усилие дели човека от съвършенството"






Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. larryone - "Затова процеса на отслаб...
07.04.2014 05:48
"Затова процеса на отслабване не е само диета, а начин на живот". - това е точно така.
цитирай
2. trans4mer - https://www.facebook.com/njointhelife?fref=ts
07.04.2014 08:22
https://www.facebook.com/njointhelife?fref=ts
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: trans4mer
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 44748
Постинги: 12
Коментари: 3
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930